dagbok

Tisdagslista

Det är tisdag och det står ”blogga” på dagens att-göra-lista. Jag har så mycket annat också att göra (alldeles för mycket om jag riktigt känner efter, så då låter jag bli), men man kan ju inte korrekturläsa märkliga manus hela tiden heller, så jag snodde igen en lista av min mer kända bloggnamne. Ett två tre nu kör vi!

HAR DU?

Alkohol i kylen:
Jodå. Hemma i stan finns två flaskor skumpa och några öl, här i huset finns lite öl. (Skumpan är inte ständigt på kylning här.)

Något husdjur:
Lånar ju Nisse för tillfället! Vi tar långa promenader i solsken och frost två gånger om dagen. Nisse brukar få bestämma vart vi går.

IMG-20200225-WA0006

Puder på dig:
Näjj, använder inte puder.

Några framtidsplaner:
liten: åka till Umeå i helgen
stor: bo i ett hus på landsbygden

Gymkort:
Det var visst ett nyårsmål att träna på gym en gång i veckan? Nä, det skippar vi redan nu. Inget gymkort. Tränar hemma om jag tränar. Pengarna på annat.

Några MVG:n:
Hade nog mest den finländska versionen 9:or och 10:or i gymnasiebetyget.

Något beroende:
Inget farligt. Läppomada, kanske? Men utan det skulle mina läppar förtvina. Denna vinter har inte varit nådig.

VEM?

Avskyr du:
Manliga världsledare med enorma egon som inte gör något för att förbättra sakers tillstånd. Det finns alltför många som passar in på den beskrivningen.

Längtar du mest efter:
Min syster ♥

Stör du dig på:
En insändarskribent som bland annat tycker att Pride är en styggelse och att abortförbud är lösningen på Finlands sjunkande nativitet. Huh huh att voj nää-ä ändå.

VILKEN?

Tidning läser du:
VBL när jag är hemhemma, Kyrkpressen när jag får tag på den.

Buss åker du oftast:
Sällan jag åker buss, men om det blir så är det mellan centrum och hembyn. Den bussen går bara på vardagar och det stör mig oerhört. Om jag ska hälsa på hemhemma över helgen måste jag alltså ta bussen dit på fredag och hem på måndag. Vilket jag ju inte gör. Alltså måste jag köra bil.

Dag fyller du år:
På midsommarafton! I alla fall vissa år. Det är lite besvärligt när det kommer till att fira.

Årstid föredrar du:
Sommar! Försommar, högsommar, sensommar. Allt.

VAD?

Gör du nu:
Just nu fyller jag ju i en blogglista? Nyss åt jag vaniljglass med hemmalagad kinuskisås och språkgranskade romanmanus.

Gör dig till en bra människa:
Jag är empatisk, förstående och rymmer mycket kärlek i mitt hjärta.

Gör dig till en dålig människa:
Men nä, sånt är ju inte roligt att tänka på. Tycker faktiskt jag är ganska bra i det stora hela.

Vill du arbeta med:
Svenska och skrivande.

Har du för storlek i skor:
40–41.

Läser du för bok:
Jag påbörjade idag så smått min vändagsbok som syrran skickade. Den verkar lovande och jag känner att jag vill ge den mer tid och eftertanke än vad jag kan göra i en kort paus under arbetsdagen.

20200214_101609

Ska du göra nu:
Duscha och elda i spisen.

Trevlig tisdag allihopa! ♥

7 reaktioner till “Tisdagslista

 1. Elda i spisen låter så harmoniskt. Är själv så uppe i varv efter de senaste dagarnas händelser, så bara tanken på en brasa får axlarna att sjunka 5 centimeter minst. Jättefin bild på Nisse, jag gillar tanken på att han får bestämma hur ni går, att den mindre leder.

  Och ja, vad är det med denna vinter? Min hy är en katastrof, den som aldrig är ett problem. Den klarar inte av för tunna hudkrämer, men inte heller för feta. Oavsett om det är för fett eller för vattnigt får den arga röda utslag. Aldrig sett detta förr.

  1. Daglig eldning gör nog gott för kropp och själ! Mycket trevligare att värma upp nedervåningen så än med luftvärmepump.

   Jag brukar tänka: För vems skull är vi ute på promenad, min eller Nisses? Nå, inte är det ju för min skull, så då är det inte mer än rätt att han får välja rutt också :)

   Usch då, så besvärligt! Hoppas din hy snart blir bättre. Den värsta vinterluften ska väl förhoppningsvis vara förbi.

   1. Ja, mycket trevligare med en brasa! Redan sprakandet i sig är så harmoniskt. Det måste vara något som lever kvar i oss sedan stenåldersmänniskan, tanken på att elden ger skydd och trygghet och fyller oss med ro.

    Givetvis är ni ute för Nisses skull :) Du har så rätt i den tanken. De brukar nog kunna välja rutter själv, gärna gå längre än man tänkt åtminstone är min erfarenhet :)

     1. I vårt fall beror det på vädret 😊 är det dåligt väder behöver vi helst inte alls stiga upp, utan då kan vi ligga i sängen hela dagen helst.

 2. har du prövat Carmex på läpparna? Det fick mina läppar att sluta spricka och inte känner jag av beroendet heller, smörjer på morgonen, ibland inte ens det, och de är fina hela dagen ändå utan att man är tvungen att ha ett i varje jackficka.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s