dagbok

Strumpbyxor och te

Vissa bloggare brukar ju visa vad de har köpt, inte sant? Jag var till stan idag på uppköp av ungefär två tredjedelar nödvändiga saker, och en tredjedel inte-precis-absolut-nödvändiga-men-ändå-inte-helt-onödiga saker. De matchade så fint med varandra att jag riktigt vill visa upp dem.

20190813_182247

Vad har jag då satt dryga 50 euro på idag? Jo:

 • ett underlakan
 • en schampotvål
 • ekologiskt Russian Earl Grey-te (som jag skrivit en dikt om)
 • deodorant
 • tandkräm
 • tandborste
 • buteljgröna strumpbyxor

Det här med att köpa saker är inte oproblematiskt för mig. Jag stod och googlade både N.A.E. och Lavera vid kosmetikhyllan. Tänk om de har skadliga ingredienser? Tänk om de är testade på djur? Vad är den rekommenderade flourmängden i tandkräm?

Men jag kan ju inte leva med full kontroll över alla aspekter i hela livet heller (fastän jag gärna skulle vilja, hah). Ibland måste man bara köpa tandkräm och tandborste. Och deodorant. Ibland vill man ha nya strumpbyxor, för att man aldrig har haft buteljgröna och ens två par lila favoritstrumpbyxor har hål på tårna respektive vaden. Och ibland vill man bara köpa ett nytt underlakan, för att de man har a) är köpta på rea år 2016 b) är ljusrosa och ljusgula.

P.S. Hur många foton jag tog innan jag var nöjd? Ett. Ett enda. Det är min nivå av bildbloggande.

5 reaktioner till “Strumpbyxor och te

 1. Det är väl bra att du vill vara informerad om vad du köper. Jag använder faktiskt en app och brukar stå och skanna produkterna för att se om de kan vara veganska och vilka skadliga ämnen de kan innehålla. Kolla om appen finns i ditt land, den heter CodeCheck.
  Härligt med buteljgrönt, förresten!

  1. Smidigt med en app! Jag skulle ladda ner en sån om jag kunde, men jag kan inte. Det går alltså bokstavligen inte. Jag har e gammal (dessutom begagnad) smarttelefon med mycket begränsat minne, så det ryms inget extra alls. Månne ytterligare ett tecken på min ovilja att köpa nya saker, speciellt elektronik? :D

 2. Sist och slutligen är ju sakerna du köpt saker du rätt långt behöver i det vardagliga livet. Det tycker jag ändå är bättre än saker man ibland köper bara för att, när de flesta ändå har skåp som är överfyllda. Låter snyggt med buteljgröna strumpisar!

  1. Jo, förr eller senare hade jag ändå behövt (”behövt”) köpa allt. Ska rensa ut alla trasiga strumpbyxor också så att de nya gröna får plats! :)

   1. Låter bra! Så skönt att göra sig av med saker såhär när hösten nalkas. Jag började städa min garderob häromdagen också och fundera på vad jag kan ge bort, så skönt! :)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s