dagbok

Novemberseg

Jag har varit på massage och ansiktsbehandling. Känner mig så slät i både kropp och själ. Sådant kan behövas när väderleksprognosen inte lovar en enda glimt sol på 10 dagar.

Skärmklipp 2018-11-08 17.16.16

Och då är det redan ett par dagar sedan vi såg solen. Jag bara gäspar hela tiden, vill inte stiga upp om morgnarna och vill lägga mig tidigt om kvällarna. Om man inte var novemberseg innan, så blir man det nu.

Jag råskrattar åt hurtfriska råd som att ”ta en promenad mitt på dagen när det är ljust”. Det är aldrig ljust. Det är lite, lite mindre mörkt. Istället känner jag bara för att gosa ihop mig inomhus. Experten Nisse demonstrerar klassiskt höstmys.

Nisse myser i höstrusket

Jag har ätit säsongens första julstjärna. Två, till och med. Dagen efter, såsom jag gillar dem bäst. Lurar på om jag ska drista mig till att öppna en första glöggflaska också ännu ikväll, eller om jag borde dra ut på det lite till. Starkt, hett Earl Grey kunde också ha samma eftersökta effekt.

För några dagar sedan hoppade jag av skrivkursen i huvudstaden. Den var inte för mig just nu. Lättnaden var stor när beslutet väl var taget. Jag har ju ändå flera seriebiljetter mellan Vasa och Helsingfors att använda upp, så jag drar söderut några dagar oavsett. Hoppas Stockmanns julfönster är igång och att jag hittar ett par bra lindy hop-dansskor.

Annonser

4 reaktioner till “Novemberseg

 1. Öppna glöggen! Vad kan jag annat ropa från mitt hörn i huvudstaden? Jag har redan druckit glögg tre gånger. I den svinkalla Helsingforsvinden behövs det något värmande med ojämna mellanrum.

  Vädret är verkligen dystert just nu. Grått och dimma och tjocka moln om vart annat. Det tär på kropp och själ när november också annars är mörk. Och julstjärnor! De är ju bara så goda. Mums, det riktigt vattnas i munnen på mig när jag tänker på en julstjärna.

  Nisse vet helt klart hur man ska njuta av livet.

  1. Det är märkligt, för jag kan inte minnas att jag tidigare år har dämpats så här mycket av novembermörkret, men hu ändå, så tröttsamt det är! Det känns som om jag aldrig kan sova ikapp tröttheten. Då behövs det nog glögg och julstjärnor och Nisse-hundar framför brasan för att mota bort det värsta :)

   Har du någon favorit bland alla glöggar?

   1. Jag tycker också det är tröttsamt. Jag har också väldigt mycket på jobbet just nu och min man reser mer än någonsin förr denna höst, så det känns som det är så svårt att hitta något riktigt roligt. Nisse-hundar behövs absolut just nu! Precis som julstjärnor och glögg. Jag tror bara man måste inse att november är en riktigt eländig månad i år och plocka fram alla julljus tidigare än någonsin förr.

    Vi dricker mycket Blossas alkoholfria glögg. De andra är så jättesöta i vårt tycke. Är det med alkohol så har vi nästan föredragit Lignell & Piispanen, för de brukar också vara mindre söta än de svenska glöggarna. Sedan varierar ju såväl Blossa som Lignell & Piispanen från år till år, så det varierar förstås vad man tycker om dem.

    1. Blossas alkoholfria är min klara favorit! Den smakar mest redig glögg, och är just inte så söt. Jag har hittills inte hittat en alkoholhaltig version som jag tycker bättre om!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s