Yoga!

Jag har varit på min första morgonyogalektion. Jag säger inte att jag är yogafrälst, men jag är väldigt positivt inställd och är redan ledsen över att jag missar nästa veckas lektion

Eftersom jag är den nervösa själ jag är googlade jag igår kväll. ”What to bring to your first yoga class” och ”10 things about your first yoga class”. En av de sakerna som återkom i blogginlägg och artiklar var: Jämför dig inte med andra. Lyssna till din egen kropp. Gör inget som gör ont.

Så jag jämförde mig nästan inget alls med andra (bara två korta sekunder av automatisk jämförelse som jag snabbt korrigerade i huvudet). Jag gjorde inget som gjorde ont, och det var nästan magiskt att kunna träna en hel timme utan smärta i knäet. (Ryggen var en annan sak, men eftersom jag ramlade mycket ograciöst nerför en trappa här om dagen vet jag inte vad som är blåmärken och svullnader och vad som fortfarande sitter i någonstans djupare sedan sommarens rygginflammation.)

Hur som helst så var det något väldigt skönt med att mest töja och tänja och andas. Röra sig utan att man nästan märkte det. Kanske den första gången jag har varit på något slags motionstimme utan att bli svettig. En bra början på onsdagen, helt enkelt, även om jag var lite väl sömnig på grund av en kort natt och tidig väckning.

Och inte vet jag om det är tack vare yogan eller inte, men det har gått bra att arbeta idag. Jag har arbetat och ätit och läst, och kanske kan man inte begära mycket mer en regnig onsdag heller. (Fast jag begär ju mer, alltid – jag kommer inte ifrån att lägenheten fortfarande känns väldigt liten och varm och instängd efter en sommar på villan, där utomhus inte är ett aktivt val så mycket som en självklarhet från den minut man stiger upp.)

Snart måste jag nog ut ur lägenheten en vända igen, regn och blåst till trots.

Annonser

5 kommentarer

Under dagbok

5 svar till “Yoga!

  1. Härligt! Jag blir så glad för din skull. Jag är ju lika frälst, fast jag också trodde att det inte skulle vara något för mig. Jag yogar ju med Adriene via Youtube. Jag är helt kär i henne och hennes videon. Hon är en sjukt bra lärare och så avslappnad. Och nej, ryggen beror nog mer på att du ramlade ned för trappan häromdagen, fast det givetvis nog också tar ont att sträcka ut spända muskler. För mig är lårmusklerna värst, det där med att nå tårna är något som jag redan får jobba för.

    • Jag har faktiskt tänkt på Adriene och hennes youtubeyoga, ska nog kolla in det också när jag är lite varmare i yogakläderna! Och ryggen blev alltså inte sämre av yogan, utan bättre, men den är inte bra ens från början: jag hade förskräckligt ont i ryggen i flera veckor i somras, men fick slutligen starka mediciner som hjälpte mot den förmodade muskelinflammationen. Dessvärre ramlade jag då nerför en trappa här om dagen, så nu vet jag liksom inte om den ursprungliga ryggvärken är borta men smärtan från fallet är kvar, eller om inflammationen ännu sitter i PLUS att jag har blåmärken av fallet. Så jag funderar mest på om jag nu bara har en eller två sorters ryggont :p

      • Du har nog säkert två sorters ryggont. För det räcker ju inte bara med en sorts :) Skämt åsido, yoga är ju bra för hela kroppen. Och Adriene är såpass grundlig i sina förklaringar, så det är nog bara att tuta och köra när det känns som så. Hon har väl till och med nog videon för nybörjare och trots att jag började med en true yoga-challenge på 30 dagar hade jag inga som helst problem att hänga med. Då hade jag ju tränat pilates förstås tidigare, men ändå så tror jag inte hon ger dig några svårigheter alls :)

  2. Ma

    Jeee vad det låter bra<3

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s