Denna sommar

Gud vad jag älskar denna sommar.

Den evighetslånga ledigheten. Lugnet. Alla vardagssysslor (vattna, tvätta, skörda, diska, hänga tvätten). Att knappt klä på sig om dagarna. Hålla världen på distans. Alla små utflykter som är för triviala för ett blogginlägg men alldeles tillräckligt stora en het dag i juli.

Grönskan, blomningen, värmen. Svettas som en liten gris, med skitiga fötter och lagom långa att-göra-listor. Tidiga kvällar, sena morgnar, fågelsång ännu i augusti.

En liten hund som nästan alltid är här.

Iste i hängmattan.

Poesi och Maria Gripe.

 

Annonser

11 kommentarer

Under dagbok

11 svar till “Denna sommar

 1. Jag känner så igen mig i dina ord. Vilka böcker av Maria Gripe har du läst? Själv läste jag Skuggserien, en serie som aldrig upphör att fascinera mig. Jag borde ännu läsa serien om Lotten, men det får bli ett höst/vinterprojekt.

  • Jag började också på Skuggserien, och var totalt såld första halvan av första boken. Sedan svalnade intresset under andra halvan, och den andra boken, som utspelar sig på Rosengåva, var så helt annorlunda än den första rent till miljö och berättelse att jag liksom helt har trillat av vagnen. Jag ska nog avsluta ”…och de vita skuggorna i skogen”, men sedan är jag inte säker på att jag läser vidare. Tyckte du att Skuggserien höll hela vägen igenom? Jag är osäker, och andra böcker lockar och pockar…

   • Jag tycker väldigt mycket om Skuggserien, så mycket att jag faktiskt köpte den själv. Kanske jag ville veta vad som hänt i familjen och därför ville läsa den till slut? Den sista delen, Skugg-gömman, är ju skriven ur ett dagboksperspektiv så den tycker jag själv att kanske är den mest udda fågeln i sällskapet.

    Har du läst andra böcker av Gripe under sommaren? Själv har jag länge tänkt på ”Tordyveln flyger i skymningen” helt enkelt för att jag tycker att det är ett så vackert namn.

    • Inga andra Gripeböcker så här långt, men jag har lånat ett par (dock inte Tordyveln) som ligger i min att-läsa-hög!

     • Då måste du berätta om Tordyveln när du hunnit läsa den! Jag ser fram emot att få en rapport :) En annan serie jag också har själv är den som börjar med boken ”Tre trappor upp med hiss”. Påminner delvis om Skuggserien, men inte riktigt.

     • Jag läste idag ut ”…och de vita skuggorna i skogen” och kom på vad det är som stör mig: jag som läsare listar ut hemligheter och skeenden innan karaktärerna gör det, så en stor del av spänningen och det okända faller platt eftersom det inte, tja, är spännande och okänt för mig.

     • Ah. Då kan jag förstå att du inte finner den lika spännande. För min del hör de böcker till bladvändarböckerna och då hinner jag inte tänka så mycket mellan raderna, utan låter mig uppslukas av texten på bladet.

 2. Av någon orsak kan jag inte kommentera på ditt nyaste nya inlägg. Månne det är avsiktligt eller oavsiktligt, eller bara något som blitt?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s