Utdrag

Kalendern består av prydliga sjok: arbete och fritid. Jag har fyra flikar i webbläsaren som jag ska ta mig an, så fort jag har tid och ro.

Lindy hop-lektionerna har börjat för terminen. Jag njuter av dansen och ser fram emot kommande söndagar. I en chattruta förs långa diskussioner om dans, om relationer i dans, om relationer till dans. Det är så skönt att ha andra normbrytande förare att prata med. Sakta börjar jag lära känna de andra dansarna på kursen. Jag vågar börja tro att det kan bli något riktigt fint.

Den första februari kommer min syster hem efter många veckor i USA. Jag ser fram emot det så hjärtat värker. Samma dag ska jag genomgå en liten operation, som förhoppningsvis kommer göra livet lite lättare. Jag är nervös inför operationen men väntar samtidigt ivrigt på att må bättre efteråt.

På väg för att dricka Irish coffee med några vänner tappar jag telefonen i asfalten. Skärmen spricker. Den går fortfarande att använda utan att skära upp fingertopparna.

Om nätterna drömmer jag så våldsamt igen. En natt bevittnar jag ett lönnmord av ryska maffian. Det är så mycket blod på golvet. En annan natt är det offentlig hängning på Vasa torg. Det är min pojkvän som möter galgen.

Annonser

3 kommentarer

Under dagbok

3 svar till “Utdrag

  1. Din operation kommer att gå hur bra som helst! Är du där över natten, eller får du komma hem samma dag? Du har väl sagt åt dem att du är nervös? Det får man göra nuförtiden, det är nog en annan förståelse för det idag än tidigare. Och tänk så roligt det blir att träffa din syster! Fokusera du på det, istället för att tänka på operationen (lättare sagt än gjort, jag vet). Men hon väntar ju på dig när den är överstökad!

    • Tack för din uppmuntran! Jag ska snart på förhandskontroll inför operationen, och ska lufta min nervositet då. Tacksamt nog får komma hem samma dag. Det blir nog riktigt morjens hemma hos föräldrarna den dagen med en nyopererad, en jetlaggad och så en ivrig hund på det :D

      • Ja, man ska alltid berätta om när man är nervös inför en läkare. De är väl medvetna om att folk är rädda av sig och de förstår det bättre än man tror. De flesta av oss ser ju inte en operationssal varje dag, sist och slutligen. Det gör de som arbetar där.

        Så skönt att du får komma hem samma dag och njuta med hela din familj! Du ska köpa dig något riktigt trevligt att läsa till den dagen, som väntar på dig när du kommer hem. Skäm bort dig själv, för det är du värd! :) Och det låter som om du inte kunde ha en bättre välkomstkommitté! :)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s