dagbok

Imorgon imorgon imorgon

I morse tittade jag i min kalender och sköt fram alla arbetsrelaterade göromål till nästa vecka. Jag behöver några lugnare dagar efter en intensiv semester i Prag. (Snart ska jag skriva om och visa mer av staden med dess tegeltak och kullerstenar.) Jag må vara arbetslös och fattig, men jag är herre över min egen tid – tiotimmarsnätter, utdragna morgnar, besök på bio och bibliotek.

I dag tvättar jag. Om ni inte visste det, så kan jag berätta att fyra maskiner tvätt på tork i en etta med ett enda vanligt torkställ blir en utmaning. Jag har hängt tvätt på torkstället, i duschen, över garderobsdörrar, över skåpluckor, över dörrar, över stolar och under stolar, på klädhängare och på handdukskrokar. Om jag hade tvättat ens ett par strumpor till hade jag fått hänga dem på tork i hallampan.

Jag skriver också, förbereder mig och tränar fingrar och sinne inför NaPoWriMo. Två texter väntar på att klarna, Dansant och hänsynslös samt Kafka. Det är något skönt i att ibland kunna skriva långsamt, låta halvfärdiga dokument stå öppna länge och veta att inget behöver bli klart idag eller ens denna vecka. Låta orden vila i sig själva för att så småningom bli det de ska bli. Att inte tvinga fram något utan låta det skapa sig själv.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s