Festligheter

12283324_815860121858454_1277969629_n

Jag råkade hitta en mångfärgad ljusslinga i förrådet då jag var hemma senast och blev alldeles till mig över fyndet. Nu ståtar den sanslöst fulsnygga ljusslingan i min hall.

Beroende på sinnesstämning ger ljusslingan olika associationer. Jag får känslan av en bordell, vilket i och för sig passar bra ihop med min tamburlampa med röd glaskupa. Det är onekligen mera disco än jul över regnbågsljusen, men det jag mest förknippar dessa lysande färgkonstellationer med är lågstadiefester under de sista åren.

Det var de coola flickorna på klassen som hade födelsedagsfester där vi lyssnade på Limp Bizkit och t.A.T.u och Shakira, och det luktade chips och sura godisar och vi lekte Snurra flaskan och Sanning eller konka och kurragömma. Jag var kär i Marcus och hade börjat tona håret och min finaste tröja var en vinröd långärmad med silvertryck.

Annonser

5 kommentarer

Filed under dagbok

5 responses to “Festligheter

  1. Jag har efter att ha funderat ett par dagar bestämt mig för att tycka om din ljusslinga. Den är fulsnygg absolut, men det är litet charmen med den också ser jag det som. Jag tror inte den kanske skulle fungera i vårt hem, men det ser ut som om du hittat ett lämpligt ställe för den. Och ja – vem minns inte lågstadiefesterna? Jag var kär i Nicke. Tror jag. :)

    • Haha, tack! Den vägg som inte syns på fotot är dessutom min Wall of Shit, där jag har klistrat upp en massa saker som jag tycker om men inte har plats för någon annanstans (teckningar, dikter, visitkort, vykort, citat och så vidare), så den mångfärgade slingan passar också tematiskt in i en hall med en massa annat random skräp!

      • Ah, jag hade en tavla i mitt singelhem som fungerade på samma vis! Jag måste säga att jag saknar den ibland just nu… Jag har ett foto på mig och vår hund som är mig vansinnigt kärt och det skulle jag vilja lägga upp, men jag vet inte vart. Skönt att höra att det är andra som har likadan stil och så skönt med en HEL vägg av liknande :) Då förstår jag att ljusslingan passar alldeles utmärkt in som en kontrast, som en färgklick och bara för att den är så ful så den blir fin.

        • Ja, det är något oerhört befriande med att få tejpa ut precis vad som helst på väggen, utan krav på estetik eller att det ska matcha. Det enda som krävs är att jag tycker om det jag lägger upp :)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s