Rollspelsgotik

Du hittar din struthätta i högen med kvarglömda saker efter lajvet. Du kommer inte ihåg att du tagit med hättan till lajvet. Det var ett gangsterlajv i modern tid.

Du vill spendera en willpower, och spelledaren knackar försynt på ditt karaktärspapper. Du har bara två willpower. Du har inga willpower. Du har inget karaktärspapper.

Under ett pervasivelajv har du en mycket intensiv scen med din vän Lyonne. På debriefen vill du prata igenom scenen, men Lyonne är inte där. Du frågar de andra spelarna, som säger att Lyonne ju fortfarande är på utlandsresa.

Spelledningen meddelar att på grund av allergier kommer alla brygder vara ofärgat vatten. Din karaktär köper en liten flaska av en handelskvinna. Brygden är klarblå och smakar enbär. Du minns inte hur lajvet slutar. Efteråt verkar alla arga på dig.

Din Hunterkaraktärs namn står på raden där spelarens namn ska vara. Spelledningen ser oförstående ut när du påpekar det. Allt är i sin ordning.

Under årsmötet vill ingen bli ordförande. Alla vill bli kassör. Du blir vald till sekreterare.

Då du tittar igenom bilderna efter lajvet ser du att Lyonne saknas, både från gruppbilden och de enskilda karaktärsfotona. Du tar upp saken nästa gång du träffar de andra spelarna. Ingen har någonsin hört talas om någon vid namn Lyonne.

Ni lajvar abstraktioner under ett kort, experimentellt lajv. Tiden lägger sig ner på golvet och Döden ställer sig i ett hörn och gråter. Ni lämnar Tiden och Döden där de är när lajvet är slut.

Ingen talar någonsin om Erinja-kampanjen. Det finns inga texter eller bilder om Erinja. Du har aldrig hört någon nämna ordet Erinja. Alla känner till Erinja.

Du äger ett latexsvärd. Dina vänner äger latexsvärd. Föreningen äger fyra latexsvärd. Ingen har någonsin köpt eller tillverkat dessa latexsvärd. Ni äger dem likväl.

Spelledning för vampyrlajvet hävdar att det är hallonsaft i blodpåsarna. Du har aldrig sett så tjock och mörkröd hallonsaft.

Ni har en improövning i status. Alla har högre status än du. Ingen tar någon notis om dig. Du känner dig illa till mods och säger till dina vänner att du vill lämna rummet. Ingen tar någon notis om dig.

Det är måndag när ni börjar spela Werewolf. Det är måndag när ni slutar spela Werewolf. Du vet inte om det är samma måndag.

Annonser

5 kommentarer

Filed under skönlitterärt

5 responses to “Rollspelsgotik

  1. Hat-Älskar denhär texten! Får en sådan obehagskänsla av den – men ändå inte som, allt för obehagligt obehag. Texterna som nämner Lyonne får mig att tänka på Loc Sacru, då jag inte hade något minne av att vi skulle ha tagit ett gruppfoto, men jag var nog där på bild. Med handen i ansiktet.

  2. Hahaha, oj det där var bra! :D Älska storyn om handelskvinnan och flaska, om werewolf och om Lyonne.

  3. Pingback: Teatergotik | Julia Vestman

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s