Lördagslista

Vad har du på dig?
Ett par urgamla, urblekta collagebyxor, yllesockor lappade i flera omgångar och en begagnad, blåvitrandig tröja som är tvättat till perfekt mjukhet. Jag är lördagens slashas i all dess prakt.

Hur mår du?
Riktigt fint för tillfället! Jag lullar omkring i min helgtillvaro och låter saker ta tid. Det är skönt.

Vad önskar du just nu?
Att jag kan fortsätta vara tillfreds med världen hela dagen.

Vad har du ätit idag?
Frukost och lunch. Fast det blev snarast första och andra frukost i bästa hobbitstil. Första frukost; te, rostat rågbröd med avokado & paprika och banansmoothie då jag just hade stigit upp och läste dagens tidning. Andra frukost för en liten stund sedan; kaffe, svartvinbärssaft, smörgås med paprika & prickig korv och ett härligt syrligt äpple efter att jag hade varit och handlat.

Vad ska du göra imorrn?
Kanske fara på högmässa. Kanske studera lite. Helt säkert dricka te och se på teveserier. Söndagar är sån där trevliga dagar då det inte behöver finnas så mycket planer.

Och ikväll?
Helt säkert dricka te och se på teveserier. Jag lever inte ett så omvälvande liv just nu, men det är ganska skönt. Ibland behöver jag tid att bara vara för mig själv.

Vem saknar du?
Vivi. Nästan alltid, förutom när hon är precis bredvid mig.

Senaste köp?
En bukett med tio lila tulpaner. De är allt vad jag har drömt om det senaste dygnet, och sen går min dröm i uppfyllelse! Dessutom är de från grannkommunen, och ju mindre beresta tulpaner, desto bättre är det.

Vad skrattade du senast åt?
Åt något som KJ skrev åt mig på facebook. Jag ska vara en ordentlig vän och inte upprepa det här.

Vad grät du senast åt?
Åt att jag på sina sätt är så ensam här i staden. Det är en fin stad och visst bor här fenomenala människor, men ibland är det extra jobbigt att ha sitt sociala skyddsnät på annan plats än där man bor.

Vem sov du senast med?
Två vänner den förunderliga natten till det nya året.

Vad läser du just nu?
Jag har ingen bok på gång för tillfället, men mycket av det jag läser är mer eller mindre klassiker till kursen i litteraturhistoria. Snart ska jag dock beställa efter lite böcker från adlibris, så då ska jag försöka ta mig lite tid till nöjesläsning! Förslag på böcker jag bara måste ha i bokhyllan? Den senaste nöjesboken jag läste var dock Gentlemän och spelare.

Senast sedda film?
Jag skulle se en film som heter The Fall, men medan jag försökte leta fram den snubblade jag över filmen Freier Fall. Tyskt drama med poliser, en queer kärlekshistoria och snygga huvudrollsinnehavare – hur skulle jag någonsin kunna låta bli? Det var ett mycket bra drag, för det var en spännande, visuellt vacker och sorglig film. Precis som ett drama ska vara.

Vilken svordom använder du mest?
Jävla(r).

Vem var den senaste som ringde dig?
Studenthälsan. Jag ska bli av med en tredje visdomstand ännu i vår, usch.

Senast 3 inkomna sms?
”Jag går dit till 16.”
”Åååh tack <3”
”Det är en 4-ports förgasare”

Vad stod det i ditt senaste skickade sms?
Det var ett långt meddelande till KJ som började med ”Hej hej, jag antar att du riktigt just är i Thän Staadh av Thät Hufvud?” där jag berättade om min dag. Då jag inte bor ihop med någon så delar jag min vardag med folk på annat sätt.

Vilken är din favoritfrukt?
Banan är nog en gudagåva, främst för att den är så mångsidig. Annars är persimoner väldigt roliga också!

Vilka kändisar har du blivit jämförd med?
Jag tror faktiskt inte jag någonsin har blivit jämförd med en kändis. Förslag på detta?

Vad är du rädd för?
Att någon i min familj ska dö, och folk som är utklädda till stora maskotar.

Blir du lätt svartsjuk?
Inte överlätt i alla fall.

Din favoritkaraktär ur en serie?
Alltså, jag favoriserar ju såväl karaktärer som serier hejvilt. Svinsvårt, ju! Jag väljer två, som kanske inte är så självklara: Simon Freund från den svenska, historiska kriminalteveserien Anno 1790 samt Douglas Richardson från den brittiska radioserien Cabin Pressure. Jag skulle vilja ha den första som dryckesbroder och den andra som älskare.

Vem skrev senast åt dig på facebookchatten?
Det var Z. Vi pratade om mina lila tulpaner. Det är fint då mina vänner orkar med mina egenheter.

Vilket språk hade du velat lära dig?
Jag skulle tycka om att kunna teckenspråk. Och danska. Och walesiska.

Vart vill du åka just nu?
Helsingfors skulle inte vara så dumt, faktiskt. Kanske jag hoppar på en billig buss dit någon helg?

Annonser

3 kommentarer

Filed under dagbok

3 responses to “Lördagslista

 1. Om du testar Onnibussarna får du gärna meddela mig hur det går. Jag har nämligen funderat på om man kunde testa dem när man reser inom landet. Och tulpaner! Så underbart med tulpaner! Åh, jag blir så inspirerad och litet avundsjuk på dina tulpaner.. Det är så ett VÅRtecken, men när vintern inte ens börjat än kan det ju inte vara vår än? Eller?

  • Jag har åkt både Onnibus och Onniexpress tidigare! Personligen föredrar jag de senare, men bägge är helt vettiga – och framför allt billiga – alternativ, i alla fall då det gäller så korta sträcker som mellan den gamla och den nya huvudstaden :)

   Det känns faktiskt lite konstigt vårigt med tulpaner redan, men jag antar att jag fick min vinterdos under jullovet i Österbotten. Vintrarna här i Åbo brukar ju inte vara så hejdundrande…

   • Bra att veta! Jag har just funderat att det nog vore ett sätt att spara kostnader. Sist och slutligen är jag inte så mån om att stöda VR, som ändå inte riktigt fungerar som det skall. Vi skall ta oss till Tammerfors i mars och då funderade jag på att testa :)

    Ah, vinter ja. Jag hann skida ett par gånger under julen och sedan regnade snön bort. Och när vi väl kom upp till Österbotten – var jag förväntade mig vinter – så regnade det eller var -14 grader. Så det blev inte så mycket skidning inte.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s